Ektenia Μηχανοργάνωση

Συστήματα Ασφαλείας - Μηχανογράφηση.

210.8952.999 (09:00-20:00) Επικοινωνία

ERP / CRM

erp crm

Hotel-Restaurant-Cafe

pos

Hardware-Υποστήριξη

hardware

Ασφάλεια μηχανογραφικών συστημάτων

Τα μηχανογραφικά συστήματα, μπορούν να χωριστούν σε αυτά που δέχονται οικιακή χρήση, και αυτά που είναι έτσι διαμορφωμένα και κλιμακωμένα, ώστε να ανταποκρίνονται σε επαγγελματικές απαιτήσεις. Λόγω της αύξησης της υπολογιστικής ισχύος τελευταία, είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται ένας οικιακός υπολογιστής ακόμα και σε επαγγελματικό περιβάλλον, έως και σε χρήση εξυπηρετητή (server). Το μόνο πρόβλημα ουσιαστικά είναι η αξιοπιστία σε 24ωρη λειτουργία, 365 ημέρες το χρόνο.

Επιπροσθέτως, ο μέσος επιχειρηματίας, αλλά και ο οικιακός χρήστης, έχει πλέον συμβιβαστεί με την ιδέα οτι οι υπολογιστές "χαλάνε", και μάλιστα συχνά και ανεξήγητα. Στην Ektenia, γνωρίζουμε οτι αυτό δεν είναι αλήθεια. Μέσα από μια σειρά από βήματα, μπορούμε να διασφαλίσουμε οτι τα συστήματά σας θα λειτουργούν αδιάλειπτα και στη μέγιστη απόδοση.

Τα προβλήματα που εμποδίζουν την σωστή λειτουργία ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή ή ενός δικτύου αυτών, χωρίζονται στις παρακάτω κύριες κατηγορίες:

  • ιοί (viruses)

  • δικτυακές επιθέσεις

  • λάθος ρυθμίσεις λειτουργικού συστήματος και χρηστών

  • Κακόβουλοι χρήστες

  • υπερθέρμανση, υπερβολικός φόρτος εργασίας σε ένα υπολογιστή

  • κακώς συναρμολογημένοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές

 Στην Ektenia, επιτιθόμαστε εν σειρά σε όλα αυτά τα ζητήματα, φέρνοντας μακροχρόνια σταθερότητα και αξιοπιστία στη μηχανοργάνωσή σας.

Εν τάχει, μιας και απαιτείται μια λεπτομερής μελέτη κατά περίπτωση, τα βήματα που γίνονται είναι τα εξής:

Ιοί

Εγκαθιστούμε δοκιμασμένο και τελευταίας γενιάς λογισμικό στον υπολογιστή σας. Διεκπεραιώνουμε μια αναζήτηση για ιούς στο ή στα συστήματα, και κάνουμε ένα ολικό "καθάρισμα" από οτιδήποτε κακόβουλο ήθελε βρεθεί. Στη συνέχεια, εκπαιδεύουμε τους χρήστες των εν λόγω υπολογιστικών συστημάτων σε ορθές πρακτικές χρήσης.

Δικτυακές επιθέσεις

Αν είμαστε ακριβώς στη στιγμή που η εταιρία σας ή το οικιακό σας δίκτυο (σπανιότερα) δέχεται επίθεση, αρχικά απομονώνουμε το δίκτυο σας από τον εξωτερικό κόσμο. Στη συνέχεια, Με δικά μας εργαλεία, κάνουμε ένα έλεγχο εξωτερικά και εσωτερικά του δικτύου, και προχωρούμε σε διορθωτικές κινήσεις βάσει των ευρημάτων. Πολλές φορές αυτό πρέπει να γίνει και σε συνεννόηση με τον Πάροχο Internet που έχετε.

Λάθος ρυθμίσεις λειτουργικού συστήματος ή χρηστών

Πολλές φορές τα συστήματα είναι μη διαθέσιμα λόγω απλά μιας λάθος ρύθμισης ενός χρήστη. Διεκπεραιώνουμε εκτενή έλεγχο σε κάθε υπολογιστή, στους server σας και στις δικτυακές συσκευές. Εγκαθιστούμε τις τελευταίες ενημερώσεις στα λειτουργικά συστήματα των υπολογιστών σας. Ελέγχουμε τις ρυθμίσεις, και βάζουμε τις βέλτιστες, ανά περίπτωση. Ελέγχουμε τέλος και την ηλεκτρική καλωδίωση για επικίνδυνα σημεία, καθώς και για πηγές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολιας και παρεμβολών.

Κακόβουλοι χρήστες

Το ποσοστό των προβλημάτων στα δίκτυα υπολογιστών αλλά και τους υπολογιστές μεμονωμένα, που οφείλεται σε σαμποτάζ, δηλαδή κακόβουλο εσωτερικό χρήστη, είναι ανάλογα τη μελέτη που αναφερόμαστε, ίσως και πάνω από 50%. Αυτό σημαίνει οτι χρειαζόμαστε auditing measures, μέτρα εξέτασης και αυτοψίας συστημάτων, όπως και καταγραφή (logging) όλων των κινήσεων στους υπολογιστές, ώστε να μπορούμε να εντοπίσουμε τον υπαίτιο, χωρίς να εντοπίσει αυτός οτι τον αναζητούμε.

Υπερθέρμανση, υπερβολικός φόρτος εργασίας σε ένα σύστημα

Λίγοι δυστυχώς ξέρουν οτι οι υπολογιστές έχουν ανάγκη για επαρκή ψύξη, για να λειτουργήσουν με σταθερότητα. Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση μεταλλικών ψυκτρών, ανεμιστήρων, και ...πολύ καλής συναρμολόγησης! Για να μας καλέσετε για κάτι τέτοιο, πάει να πει οτι είτε δεν έχει συναρμολογηθεί σωστά ο υπολογιστής, όπως θα δούμε παρακάτω, είτε τα φίλτρα αέρος του υπολογιστή σας (απορείτε; αφήστε το σε εμάς. Και την επόμενη φορά, θα ξέρετε να τα καθαρίζετε και μόνοι σας!) έχουν γεμίσει σκόνη και δεν αφήνουν να μπεί μέσα στο κουτί του υπολογιστή ψυχρότερος αέρας από αυτόν που περιέχει.

Ενδεχομένως να έχει γίνει και κακή επιλογή ψυκτικών μέσων, αναλογικά με τη θερμότητα που παράγεται. Αυτό είναι κάτι που αντιμετωπίζεται κατά περίπτωση με απόλυτη επιτυχία.

Κακή συναρμολόγηση

Ελέγχουμε για την απόλυτη εφαρμογή των εξαρτημάτων στο εσωτερικό των υπολογιστών. Συνηθέστερα οι κάρτες γραφικών και οι μνήμες είναι που προκαλούν προβλήματα. Επιπλέον, πρέπει τα πάντα να είναι καλά στερεωμένα και να μην υπάρχουν φυσικά εμπόδια στην ελεύθερη ροή του αέρα, ώστε να ψύχεται σωστά ο υπολογιστής. Αρκεί να τοποθετηθούν όλα σωστά, μια φορά, για μην έχετε τέτοια προβλήματα ποτέ ξανά.

 

Hardware - Προμηθευτές

oktabit

tmp

infoquest

tele

vector

Vectorsecurity.gr

stam electronics

Καλέστε μας

210-89.52.999

(09:00 - 20:00)

Οι άνθρωποί μας

Σπύρος Άνθης, MSc

"Δεν υπάρχει τίποτα που δεν θα μπορούσε να κάνει η εταιρεία μας για τον πελάτη. We are all employed by the customer - είμαστε όλοι 'υπάλληλοι' του πελάτη. Και το δείχνουμε στην πράξη".

Πελάτες μας

delfi       grgenesis       coffeeway        aquario        athinaia        brandcon        christens        dshop     ekpaideythria douka        estia-anthis        getfresh        hammam           layrentakis        mindtint        okaa       nissan         proton         renault         svestonof

hikvision            aleph                        atsumi       cdvi            dower            dahua            Gallagher            hesa            hochiki           kentec            lsvt            optex            paradox1            toiko            tokina            Uniview           western_digital            wizmart

Βρίσκεστε εδώ: Αρχικη Μηχανογράφηση Ασφάλεια μηχανογραφικών συστημάτων

Ακολουθηστε μας:

Mission

Market leaders στα Συστήματα Ασφαλείας και τη Μηχανογράφηση, ειδικά στον τομέα Value for Money.

Το σκεπτικό μας βρίσκεται εδώ.

Καριέρα

Σε εμάς, εργάζονται οι καλύτεροι, στους τομείς τους.

Γιατί στην Ektenia;